Ajankohtaista

Tiedote Kiira-rajuilman aiheuttamista sähkönjakelun keskeytyksista KSS Verkko Oy:n alueella

13. elokuuta 2017


Tiedote 13.8.2017 kello 01:00

Lauantai-iltana 12.8. Kiira-rajuilman voimakkaat puuskittaiset tuulet ovat kaataneet puita sähkölinjojen päälle ja katkaisseet sähköjä illan aikana pääasiassa haja-asutusalueilla enimmillään n. 13200 asiakkaalta. Lisäksi alueella salamoi voimakkaasti. Sunnuntaina 13.8. kello 01:00 sähköttömiä asiakkaita oli n. 11200. Vika-alueita ovat Valkeala, Pilkanmaa, Kausala, Mankala ja Etelä-Iitti.

Parhaillaan vika-alueita rajataan siten, että mahdollisimman monelle asiakkaalle saadaan toimitettua sähköt viasta huolimatta. Myös vikojen korjaus on aloitettu. Arvioimme, että runkoverkkona toimivan keskijänniteverkon viat on korjattu kokonaisuudessaan sunnuntaina 13.8. kello 18 mennessä. Arvioimme, että tiedossamme olevat pienjänniteverkon viat on korjattu maanantaina 14.8. kello 9 mennessä.

Maastossa on johdoille tai johtojen välittömään läheisyyteen kaatuneita tai kallistuneita puita. Varoitamme sähkön vaaroista, johdolle kaatuneeseen tai kallistuneeseen puuhun tai lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Tieto mahdollisesta vikapaikasta on tärkeä vikojen korjaajille. Jos vikapaikka on tiedossa, pyydämme ilmoittamaan vikapaikasta vikapäivystysnumeroomme 05 885 1800.

Asiakkaat ja maanomistajat voivat parhaalla tavalla avustaa vikojen korjaajia jättämällä yksityisteiden puomit auki, jotta viankorjaajat pääsevät vaivatta liikkumaan vikakohteisiin.

Jakeluverkkomme alueelliset viat tallentuvat nettisivuillemme. Voitte seurata verkon häiriötilannetta osoitteessa www.kssenergia.fi etusivulta kohdasta ”Palvelukeskeytykset Häiriöt kartalla”.

Takaisin listaukseen