Ajankohtaista

Sähköautojen latauspiste Kouvolan keskustaan

07. marraskuuta 2017


KSS Energia lähtee edistämään sähköautoilua Kouvolan seudulla rakentamalla julkista sähköautojen latauspisteverkostoa sekä investoimalla omaan KSSe- latauspalvelujärjestelmään.

Julkista latauspisteverkostoa rakennetaan vaiheittain ja jo vuonna 2018 tavoitteena on saada useita uusia latauspisteitä Kouvolan seudulle.

EU:n asettamat tavoitteet ja kansallinen energia- ja ilmastostrategia koskettavat meitä kaikkia. Strategian mukaan päästövähennykset kohdennetaan erityisesti tieliikenteeseen, ja hallituksen tavoitteena on, että vuonna 2030 Suomessa olisi jopa 250 000 sähköautoa. Suomessa oli tilastojen mukaan viime vuoden lopussa rekisteröity 844 sähköautoa ja 2 441 ladattavaa hybridiä. ”Omalta osaltamme haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilua Kymenlaaksossa ja Kouvolan seudulla perustamalla KSSe latauspalvelun palvelemaan sekä kymenlaaksolaisia että valtakunnallisia sähköautoilijoita ”, sanoo KSS Energian toimitusjohtaja Kyösti Jääskeläinen.

Ensimmäisenä askeleena KSS Energia on avannut latauspisteen Hovioikeudenkadulle, KSS Energian pysäköintialueelle. Latauspiste on kaikkien käytettävissä, ja siinä voi latautua kaksi autoa samanaikaisesti, vaikka omistajan kauppareissulla läheisellä ydinkeskusta-alueella.

Latauspisteissä lataaminen ja maksaminen tulee tapahtumaan kätevästi mobiilisovelluksella tai RFID-kortilla uuden KSSe-latauspalvelun kautta. KSSe-palvelu tullaan avaamaan 2.1.2018, johon liittymällä asiakas voi ladata paitsi KSS Energian omilta, KSSe-tunnuksin merkityiltä, latauspisteiltä, myös kaikilta Virta-palveluverkoston latauspisteiltä, joita Suomessa on jo yli 300 kappaletta.
”Sähköautojen määrä on kasvanut tänä vuonna ennätystahtia ja latauspisteitä tarvitaan kaikkialle. Energiayhtiöillä on tässä mahdollisuus toimia esimerkillisesti ja olla aktiivisena toimijana liikenteen murroksessa,” Liikennevirta Oy:n palvelujohtaja Jaakko Liesmäki toteaa.
Latauspiste on käyttövalmis ja lataaminen on ilmaista 1.1.2018 saakka.

 

Takaisin listaukseen