Ajankohtaista

Päivitetty 3.3.2018: Työtaistelu jatkuu edelleen saattaa vaikuttaa sähkön-, lämmön- ja kaasunjakeluun

03. maaliskuuta 2018


JHL ja Sähköalojen ammattiliittojen 1.2.2018 klo 06.00 alkanut ylityökielto jatkuu toistaiseksi. Ylityökielto koskee sähkö-, energia-, ICT- ja verkostoalan työehtosopimusta noudattavia liittojen työntekijöitä.

KSS Verkko Oy ja KSS Lämpö Oy ylläpitävät päivystystä varsinaisen työajan ulkopuolella, jotta mahdolliset viat sähkön-, lämmön- ja kaasunjakelussa voitaisiin hoitaa mahdollisimman nopeasti vuorokaudenajasta riippumatta. Ylityökiellon vuoksi viankorjausta ei kuitenkaan voida tehdä päivystysaikana, ellei kyse ole viasta tai vian aiheuttamasta keskeytyksestä, joka aiheuttaa hengen-, terveyden- tai omaisuudenvaaraa ja joka voidaan korjata niin sanottuna hätätyönä. Ylityökielto voi siten johtaa normaalia pidempiin keskeytyksiin kotitalouksien ja yritysten sähkön- ja lämmönjakelussa. Erityisesti viikonloppu on pitkä varsinaisen työajan ulkopuolella oleva ajanjakso. Päivystysaikana tavanomaisesti hoidettavat viat koskettavat kerrallaan vain pientä osaa asiakkaista.

Työtaistelu ja ylityökielto saattavat heikentää sähkön-, lämmön- ja kaasunjakelun toimitusvarmuutta.
KSS Verkko Oy ja KSS Lämpö Oy pyytävät asiakkaitaan varautumaan mahdollisuuksien mukaan pitkiin energianjakelun keskeytyksiin.

Lisätietoja:
KSS Verkko, toimitusjohtaja Petri Tuomainen, 050 5915 222,
KSS Lämpö, toimitusjohtaja Ilmo Penttilä, 0400 551 214

Takaisin listaukseen