Ajankohtaista

Pohjola-talo nousee uuteen valoon aurinkovoimalla

15. helmikuuta 2019


Kouvolan maamerkki Pohjola-talo on uudistumassa sekä sisä-, että ulkopuolelta. Pysäköintihallin remontin yhteydessä hallin katolle rakennetaan aurinkovoimalaitos, johon tulee lähes 800 aurinkopaneelia. Pohjola-talon omistaa OP Vakuutus Oy.

Keskustelu ilmaston lämpenemisestä ja toimenpiteistä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi on saanut aurinkosähkön tuotannon voimakkaaseen kasvuun. KSS Energia on mukana vastaamassa asiakkaiden toiveisiin uusiutuvan energian tuotannosta. KSS Energia investoi aurinkovoimalaitokseen, joka runsaan 200 kilowatin tehollaan tuottaa energiaa noin 170 000 kilowattituntia vuodessa. Energiamäärä vastaa 30 kotitalouden vuotuista sähkön käyttöä. Asennustyöt paneelien osalta alkavat toukokuussa, ja aurinkoenergiasta päästään nauttimaan juhannuksen aikoihin.

Aurinkoenergian hyödyntämisestä Pohjola-talon käyttöön on tehty 15 vuoden sopimus. Aurinkojärjestelmän laskennallinen elinikä on noin 30 vuotta.

KSS Energia on investoinut useisiin mittaviin aurinkovoimalaitoksiin viime vuosina. Suurimpana on osakkuus Haminan Mäkelänkankaalle rakennetussa 720 kilowatin voimalaitoksessa. Kuusanlammen rannalla sijaitsevan KSS Energian Teknisen keskuksen katolle on rakennettu 280 paneelista koostuva 75 kilowatin aurinkojärjestelmä. KSS Rakennus on asentanut kahden liikekiinteistön katolle kyseisten kohteiden sähkön käytön mukaan optimoidut aurinkojärjestelmät.

Pohjola-talon aurinkovoimalaitoksessa toteutuu KSS Energian ja OP Kiinteistösijoituksen yhteinen tavoite uusiutuvan energian määrän lisäämisestä. ”KSS Energia haluaa panostaa päästövähennys- ja ilmastotavoitteisiin Kouvolan seudulla ja aurinkovoima on kestävää kehitystä tukeva ratkaisu”, kertoo Kyösti Jääskeläinen, KSS Energian toimitusjohtaja.

OP Kiinteistösijoituksen kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki kertoo hiilineutraalin energian käytön lisäämisen olevan myös OP Kiinteistösijoituksen tavoitteissa. ” Olemme investoineet uusiutuvaan energiaan jo muutamia vuosia ja aurinkovoimalat ovat yksi hyvä esimerkki niistä. Tässä aurinkovoimala- hankkeessa on hienoa se, että vuonna 2018 tehdyn energiaremontin jatkumona saamme aurinkovoimalan tukemaan tavoitteitamme”.

Lisätietoja:
KSS Energia, toimitusjohtaja Kyösti Jääskeläinen, puh. 050 5915 200, www.kssenergia.fi
OP Kiinteistösijoitus, kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki, puh, 040 838 1037

Takaisin listaukseen