Ajankohtaista

KSS Energia Nolla tapaturmaa tasoluokituksessa sijalla 2

07. toukokuuta 2019


Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt vuosittaiset työturvallisuuden tasoluokitukset jäsentyöpaikoille tai yksiköille, joissa on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Tasoluokituksia jaettiin 92 työpaikalle ympäri Suomen. Tasoluokituksen tavoitteena on tukea työpaikkoja pitkäjänteisessä kehittämisessä ja nostaa esiin myönteisiä esimerkkejä.

Nolla tapaturmaa -foorumin vuosittaiset tasoluokitukset perustuvat yhdessä jäsentyöpaikkojen kanssa
luotuihin kriteereihin. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan mm. työpaikan työtapaturmataajuutta ja tapaturmien vakavuutta sekä edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa.

Nolla tapaturmaa -foorumin tasoluokitukset ovat: 1. Maailman kärjessä (31 yritystä), 2. Kohti maailman kärkeä (41 yritystä) ja 3. Suuntana maailman kärki (20 yritystä).

KSS Energia osallistui nyt ensimmäistä kertaa tasoluokitukseen viime ja edellisvuoden tilastotiedoilla. Tasoarvioinnin kriteereinä ovat mm. tapaturmataajuus, tapaturmien vakavuus ja käsittelyprosessit. Lisäksi edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa. Tasoluokituksen tarkoituksena on auttaa jäsentyöpaikkaa seuraamaan oman työpaikkansa turvallisuuskehitystä. Tämän vuoden luokituksessa olemme sijalla 2 eli Kohti maailman kärkeä. Tästä voimme päätellä, että meillä on moni asia jo hyvin mutta jos haluamme säilyttää sijamme tai vielä parantaa sitä täytyy meidän tulevaisuudessa kiinnittää erityistä huomiota esimerkiksi tapaturmataajuuteen ja käsittelyprosessien sujuvuuteen. 

https://www.nollis.fi/uutiset/uudet-keinot-turvallisuusty%C3%B6ss%C3%A4-tuottavat-tulosta-nolla-tapaturmaa-foorumi-jakoi-tunnustusta-ty%C3%B6paikoille

 

Takaisin listaukseen