Ajankohtaista

26. marraskuuta 2019

Kaasumarkkinat avautuvat kilpailulle


KSS Lämpö aikoo säilyttää kilpailukykynsä uudella maakaasun tuoteperheellä.

Sähkömarkkinoilla on eletty vapaan kilpailun aikaa jo yli 20 vuotta. Kaasun osalta tuo aika on vasta edessä, sillä kaasumarkkinat vapautuvat kilpailulle ensi vuoden alussa. KSS Lämmön toimitusjohtaja Ilmo Penttilä ei odota suurta ryntäystä kauppakeskuksiin, sillä markkinat ovat rajalliset.

—Vaikka meitä kaasun jälleenmyyjiä on paljon, on tukkumyyjiä sangen vähän. Isona tavoitteena on muodostaa Baltian yhteiset kaasumarkkinat, missä Suomen ja Viron verkot yhdistävä Balticconnector -putki on pääroolissa.

Penttilä aprikoi, että alkuvaiheessa myyjiä kiinnostavat paljon kaasua käyttävät yritysasiakkaat, sähkömarkkinoiden tapaan. KSS Lämmön tarkoituksena on tarjota kilpailukykyistä kaasuenergiaa jatkossakin kaikille asiakasryhmille.

— Kotitalouskäytössä tyypillisesti 20 000 kilowattituntia käyttävän asiakkaan kokonaiskustannus on reilut 1 500 euroa vuodessa. Siitä kilpailun piirissä olevan kaasuenergian osuus on noin kolmasosa.

KSS Lämmön maakaasuasiakkaan laskussa on jo valmiiksi eriteltynä siirto- ja energiamaksu sekä verot. Nykyinen sopimus pysyy sellaisenaan voimassa, kun kilpailu avautuu.

— KSS Lämmöllä on nyt tarjolla erilaisia vaihtoehtoja kaasunhankintaan uuden tuoteperheen myötä, joihin kannattaa tutustua.

Uusia kaasun ostosopimuksia on voinut solmia 3.10.2019 alkaen. Voimaan ne tulevat aikaisintaan 1.1.2020.

Takaisin listaukseen