Ajankohtaista

31. maaliskuuta 2020

Karhu Voima Oy KSS Energian omistukseen


Haminan Energia Oy ja Kotkan Energia Oy ovat päättäneet myydä omistamansa Karhu Voima Oy:n osakkeet KSS Energia Oy:lle. Palveluyhtiö jatkaa toimintaansa KSS Energian tytäryhtiönä huhtikuun 2020 alusta alkaen.

Vuonna 2016 perustettu Karhu Voima Oy on energiatoimialan myynti- ja palveluyhtiö. Sillä on yli 7 500 asiakasta Etelä-Kymenlaaksossa ja muualla Suomessa. Karhu Voiman asiakassopimukset jatkuvat entisellään. Sähkön myynti kasvaa tänä vuonna yli 200 gigawattituntiin. Yhtiön oman sähkökaupan lisäksi Kotkan Energian ja Haminan Energian asiakaspalvelu ja laskutus kuuluvat yhtiön palveluliiketoimintaan. Karhu Voiman liikevaihto vuonna 2019 oli 6,6 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on 10 energia-alan ammattilaista. Toimipiste sijaitsee Kotkassa.

Karhu Voiman asiakaskanta sopii maantieteellisesti ja strategisesti erittäin hyvin KSS Energialle. Karhu Voiman vahva asema Etelä-Kymenlaaksossa sekä hyvät tuotteet ja palvelut ovat erinomainen vahvistus KSS Energia -konsernin palvelutarjontaan. Yrityskaupan myötä pystymme hyödyntämään Karhu Voiman ja KSS Energian osaamisen entistäkin vahvemmin asiakkaidemme eduksi. Tämä tarkoittaa Karhu Voiman sähköasiakkaille tulevaisuudessa edullisempaa sähkön hintaa ja entistä laajempaa valikoimaa ympäristöystävällisissä tuotteissa ja palveluissa.

Karhu Voimalla on hyvämaineinen ja tunnettu brändi, joka tekee siitä hyvän lisän KSS Energian tuoteportfolioon. Suunnitelmana on jatkaa Karhu Voiman brändillä ja sijoittaa yhtiön kasvuun. KSS Energian päämääränä on kehittää uuden tytäryhtiön liiketoimintaa osana konsernin energiakauppaliiketoimintaa.

KSS Energia panostaa asiakastoimintojen ja energiapalveluiden kehittämiseen Haminan Energian ja Kotkan Energian asiakkaille. KSS Energia yhdessä Haminan Energian ja Kotkan Energian kanssa ovat sitoutuneet kehittämään palveluita pitkäjänteisesti ja kokonaisvaltaisesti. Karhu Voiman toimipiste jatkaa toimintaansa Kotkassa.

Yrityskauppa toimii erinomaisena mahdollisuutena aloittaa keskustelut yhteistyön laajentamisesta KSS Energian, Karhu Voiman, Haminan Energian ja Kotkan Energian välillä. Haluamme yhdessä parantaa Kymenlaakson elinvoimaisuutta sekä kehittää ja vahvistaa alueellista yhteistyötä.

Lisätietoja:
Haminan Energia Oy Markku Tommiska, puh. 050 5915 455, www.haminanenergia.fi
Kotkan Energia Oy Timo Aaltonen, puh. 050 4543 475, www.kotkanenergia.fi
KSS Energia Oy Kyösti Jääskeläinen, puh. 050 5915 200, www.kssenergia.fi

Takaisin listaukseen