Ajankohtaista

KSS Lämpö Oy rakentaa alueella Myllykoski - Keltakangas - Inkeroinen

26. maaliskuuta 2020


Eko2020-projekti, tiedote 26.3.2020

Kymenlaakson Jäte Oy rakentaa Keltakankaan Ekoparkkiin puupohjaisia kierrätyspolttoaineita käyttävän lämpökeskuksen. Tuotetulla lämmöllä korvataan KSS Lämmön kaukolämpöverkkojen maakaasupohjaista tuotantoa. Fossiilisista polttoaineista siirrytään ekologisempaan vaihtoehtoon.

Hankkeen yhteydessä rakennetaan uudet kaukolämpölinjat Myllykosken, Keltakankaan ja Inkeroisten erillisverkkojen yhdistämiseksi sekä linja Keltakankaalta Ekoparkkiin. Linjat on suunniteltu rakennettavaksi vuoden 2020 aikana ja ne sijoitetaan pääosin julkisille alueille. Yksityisistä osuuksista sovitaan tai on jo sovittu maanomistajien kanssa.

Maalis- toukokuun aikana alueella tehdään maastosuunnittelua, pohjatutkimuksia ja mittauksia sekä linjan merkitsemistä. Osalla alueista aloitetaan raivaukset lähiviikkoina.

Linjojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2020. Työ kestää arviolta vuoden loppuun ja siitä aiheutuu paikoittain väliaikaista haittaa liikenteelle. Joidenkin yksittäisten kiinteistöjen kohdalla kadulla olevia kaivantoja on auki n. kahdesta kolmeen viikkoa. Kaikille kiinteistöille järjestetään kulku myös työmaan aikana.

Tiedotamme lisää edellä mainituista poikkeusjärjestelyistä, kun aikataulut tarkentuvat.

Takaisin listaukseen