Ajankohtaista

30. elokuuta 2022

KSS Energia järjestää vuorovaikutteisen asukasillan 22.9.2022: aiheina Valkealan uusi pellettilämpökeskus ja sähköverkon parannettu toimitusvarmuus


KSS Energia toteuttaa Valkealan alueella kaksi vaikuttavaa investointihanketta. Toinen hankkeista on uusi pellettilämpölaitos sekä siihen liittyvä Valkealan keskustan alueelle rakentuva kaukolämpöverkosto vuoden 2023 loppuun mennessä. Toinen hanke ovat laajat rakennustyöt alueen sähköverkon toimitusvarmuuden parantamiseksi.

”Molemmat hankkeet tuovat sekä kotitalouksille että elinkeinonharjoittajille uusia mahdollisuuksia hyödyntää energiamurrosta”, konsernin Omaisuudenhallintaa johtava Jukka Rämä kertoo.
”Asukkaat voivat punnita uusiutuvien energialähteiden käyttöä lämmityksessään tai investoida esimerkiksi täyssähköautoon ja latauspisteisiin.”

KSS Energia kutsuu alueen asukkaat ja toimijat keskustelemaan näistä hankkeista lisää torstaina 22.9. klo 18–20 Valkealan yhtenäiskouluun, Lukionkaari 8, Valkeala.

”Kun saamme aikaan näkemystenvaihtoa, infrastruktuurin muuttuvat tarpeet voidaan huomioida paremmin jo hankkeiden aikana”, Jukka Rämä toteaa.

”Panostamme hankkeiden asukasvuoropuheluun – tervetuloa mukaan”

Jukka Rämän mukaan nyt järjestettävä asukasilta on osa KSS Energian uutta hankeviestinnän toimintamallia, jota on kehitetty kevään mittaan. Tavoitteena on sujuvoittaa vuoropuhelua ja tehdä hankkeet ”asukkaan mittaisiksi” ja löydettäviksi verkossa.

Keinoja on monia: ”Käytössämme ovat nyt paikkatietoalustan tarinakartat, jotka kertovat työmaista. Tuomme työmaiden yhteystiedot ja palautteenantomahdollisuuden näkyvästi ulottuville käyttämällä QR-koodeja. Yksi tärkeä kanava ovat vuorovaikutteiset asukasinfot, pienet ja suuremmat. Haluamme luoda keskustelua tulevien rakennushankkeiden lyhyt- ja pitempiaikaisesta merkityksestä alueen yhteisölle.”

Asukasilta on napakka katsaus energiamurroksen alueellisiin mahdollisuuksiin

22.9. järjestettävä Valkealan asukasilta tuo paikalle kaikki hankkeiden vastuuhenkilöt. Teemoina ovat sähköverkon työmaakuulumiset ja kaukolämpölaitoshanke. Kävijät voivat tutustua myös aurinkopaneelien ja sähköautonlatauspisteiden asentamiseen.

”Tämä on syksyn yksi suurimmista tilaisuuksistamme, ja toivomme aktiivista osanottoa. Tarjolla on kahvia ja Kouvolan VIREE-tilasta tuttuja Energiadonitseja. Erityisesti haluamme varustaa tärkeät sidosryhmät ajantasaisella tiedolla”, Rämä kiteyttää.

Lisätietoja: Johtaja Jukka Rämä jukka.rama@kssenergia.fi
Median vapaaehtoiset ilmoittautumiset asukasiltaan: Hankeviestijä Anna Siitonen anna.siitonen@kssenergia.fi

Takaisin listaukseen