Ajankohtaista

24. tammikuuta 2023

KSS Verkko Oy on aloittanut Kausalan sähköaseman saneerauksen NYABin kanssa


KSS Energia -konsernin tytäryhtiö KSS Verkko Oy on käynnistänyt mittavan sähköaseman saneerauksen Kausalassa. Saneeraus parantaa alueen sähkön toimitusvarmuutta. Urakan toteuttajaksi valikoitui infra- ja energiarakentamiseen erikoistunut suomalainen NYAB, ja valmista on luvassa viimeistään toukokuussa 2024.

KSS Verkko Oy ja infra- ja energiarakentamiseen erikoistunut NYAB ovat sopineet mittavasta sähköaseman saneerausurakasta Kausalassa. Urakka sisältää avaimet käteen -periaatteella toteutettavan sähköaseman saneerauksen; suunnittelun, materiaali- ja laitehankinnat, rakennus- ja asennustyöt, koestuksen ja käyttöönoton sekä loppudokumentoinnin.

”Suunnittelu on jo alkanut. Saneerattu sähköasema on käyttöönotettavissa vuoden 2023 lopussa, mutta koko projekti valmistuu toukokuun 2024 loppuun mennessä”, kertoo KSS Verkon rakennuttamispäällikkö Antti Kokko.

Antti Kokon mukaan projekti on yksi KSS Verkon tärkeistä investoinneista Kausalan alueen energiainfrastruktuurin kehittämiseksi. Uusiutuvilla energiaratkaisuilla on alueella suurta kysyntää ja nykyinen sähköasema tuli elinkaaressaan saneerausikään.

KSS Verkon toteuttaman huolellisen kilpailutuksen urakasta voitti NYAB.

”Sähköasemaurakat ovat aina mittavia projekteja, joten kumppani valittiin huolella. NYAB valikoitui hankintaprosessissamme kumppaniksi hinnan, laadun ja ammattitaidon vakuuttavalla kokonaisuudella”, Kokko toteaa.

”Olemme erittäin innoissamme Kausalan sähköaseman saneerausurakasta. Tämä on mahtava aloitus vuodelle 2023. KSS Verkko on minulle tuttu asiakas aiemmilta vuosilta ja on todella hienoa lähteä tekemään yhdessä heidän kanssaan projektia”, iloitsee NYABin sähköasemien rakentamispäällikkö Petteri Luhtala.

Takaisin listaukseen