Ajankohtaista

23. maaliskuuta 2023

Tärkeää tietoa takautuvasti maksettavan sähköhyvityksen maksamisesta


Eduskunta on hyväksynyt 27.2.2023 lain takautuvasti maksettavasta sähköhyvityksestä ja maksuajan pidennyksestä. Laki on astunut voimaan 6.3.2023. Sähköhyvitys maksetaan KSS Energian sähkönmyyntiasiakkaille automaattisesti ja ensimmäinen erä tulee maksuun huhtikuussa.

Olemme koonneet tähän tiedotteeseen oleellisimmat tiedot sähköhyvityksen maksamisesta. Sivulta Kysymyksiä ja vastauksia sähköhyvityksestä löydät kattavan tietopaketin sähköhyvityksestä ja maksuajan pidennyksestä. Päivitämme sinne vastauksia sähköhyvityksen valmistelujen edetessä. Pyydämme sinua ensisijaisesti tutustumaan valmiisiin vastauksiin ja välttämään yhteydenottoja ruuhkautuneeseen asiakaspalveluumme.

Sähköhyvitys lyhyesti:

Kenelle: Kuluttajille, jotka ovat maksaneet sähköenergiasta ja kiinteistä maksuista arvonlisäverollisena yli 10 snt/kWh tai joilla on pörssisähkösopimus.
Mitä koskee: Maksettua sähköenergiaa ja siihen liittyviä kiinteitä maksuja.
Ajanjakso: Sähköhyvitys koskee aikaväliä 1.11.2022–28.2.2023.
Määrä: Sähköhyvityksen laskennassa huomioidaan marras-joulukuun sähkölaskut sekä kahdesti tammikuun sähkölasku. Sähköhyvityksen omavastuu on 90 €/kk ja sen ylittävältä osalta maksetaan sähköhyvitystä 50 % maksetun sähköenergian kokonaishinnasta, kuitenkin enimmillään 700 €/kk. Sähköhyvitystä ei makseta niiltä kuukausilta, joilta sen määrä olisi pienempi kuin viisi euroa.
Maksutapa: Sähköhyvitys suoritetaan pääsääntöisesti sähkölaskuun tehtävänä hyvityksenä. Sähköhyvityksen saaminen ei edellytä asiakkailtamme toimenpiteitä.

Jos ajanjaksolla 1.11.2022–28.2.2023 ollut sopimuksesi KSS Energian kanssa on päättynyt, tutustu lisäohjeisiin.

Lisätietoja sähköhyvityksestä ja sen maksamisesta KSS Energian asiakkaille: kssenergia.fi/sahkohyvitys

Takaisin listaukseen