KSS Blogi

29. heinäkuuta 2020

Parempaa uutta vuotta 2020?


Mennäänpä ajassa runsas puoli vuotta taakse päin. Juhlimme yhdessä vanhan vuoden päättymistä. Joku kiitti menneestä hyvästä vuodesta ja toivoi sekä onnea että iloa tulevalle. Toinen oli enemmän kuin iloinen vanhan, raskaan ja koettelevankin vuoden päättymisestä ja iloinen, kun uusi vuosi 2020 ja uudet mahdollisuudet olivat pian käsillä. Itsekin vastaanotin uutta vuotta Valkealan pellonreunalla odottaen innolla tulevaa ja suunnitellen uutta. Mutta kuinka meille kävikään? Kuuluiko tämä maailma minun toiveisiini? Millaisessa maailmassa me nyt elämme? Kukapa olisi uskonut? Kuinka pitkälle sinä nyt suunnittelet omaa elämääsi?

Käsityksemme arjen perusturvallisuudesta on saanut uudet mittasuhteet kuluneen kevään aikana. Kuka olisi tammikuussa uskonut, että mekin täällä KSS Energialla perustamme hetkessä päivittäin kokoontuvan koronakriisiryhmän eripuolilta konsernia työtä tekevistä asiantuntijoista ja opimme elämään hetkessä sen hetkisen parhaan tiedon mukaan.

Toimialallamme on hyvin keskeistä varautua erilaisiin poikkeustilanteisiin – harva meistä kuitenkaan osasi tämän kaltaista tilannetta ajatella. Itsekin oli mielenkiintoista huomata, että vaikka työpöytä jo ennestään oli ja on täynnä erilaisia mielenkiintoisia hankkeita, toi tämä poikkeustilanne uudenlaista draivia myös omaan tekemiseen. Jälleen oli mahdollisuus uuden oppimiseen ja taas sai herätyksen siitä kuinka olennaista ja tärkeää on viestintä.

Koronakriisiryhmämme kokoontui koko kevään ajan päivittäin ja jatkaa edelleen kokoontumista viikoittain. Meille on ollut äärimmäisen tärkeää, että työntekijöillämme on turvallista tehdä työtä myös tässä uudessa tilanteessa. Meidän on pitänyt organisaationa tottua laajempaan etätyöskentelyyn ja muihin hajauttamistoimenpiteisiin sekä lisääntyneisiin turvaohjeistuksiin. Myös hyvän käsihygienian tärkeys on noussut arvokkaaksi. On ollut ilo huomata, että vaikka kriisi on meitä hetkellisesti hajauttanutkin, on satunnaiset kohtaamiset kasvokkain nousseet tärkeämmiksi kuin ehkä ennen.

Millainen maailma on sitten syksyllä tai ensi talvena? Pitääkö meidän vain oppia elämään koronaviruksen kanssa? Vaikka korona on tuonut mukanaan ikäviä asioita ja huolta, mitä voisimme oppia tästä korona-ajasta? Mitä hyvää jätämme arkeen, mikäli se joskus täysin ennalleen palautuu? Itse odotan myös mielenkiinnolla, miten juhlistamme uutta vuotta 2021 ja millä sanoin muistelemme vuotta 2020. Toivon, että näen ja kuulen myös hyviä asioita tästä vuodesta ja pysähdyksestä. Ja elämme oikeasti parempaa uutta vuotta 2021.

 

Teksti: Johanna Suominen, henkilöstöpäällikkö KSS Energia Oy

Takaisin listaukseen