KSS Blogi

15. tammikuuta 2021

Uusi vuosi, uudet investoinnit


Mennyt vuosi 2020 jää varmasti historian kirjoihin maailmanlaajuisen pandemian takia. Myös KSS Energian vuosi oli erityinen, historian suurin kaukolämpöverkon investointi tehtiin eteläisen Kouvolan lämpöverkkoon. 4,5 M€:n investoinnin myötä Myllykosken, Keltakankaan ja Inkeroisten erillisverkot yhdistyivät ja Kymenlaakson Jäte Oy:n lämpövoimalaitoksen tuottama lämpö saadaan jaetuksi alueen lämpöasiakkaille.

Korkean toimitusvarmuuden saavuttaminen ja ylläpito edellyttävät jatkuvaa kunnossapitoa, kehittämistä ja investointeja. Tänä vuonna merkittävimmät investoinnit kohdistuvat sähköverkon toimitusvarmuuden parantamiseen. Yksi Kouvolan keskeisimmistä sähköasemista, Korjalan sähköasema, saneerataan täysin vuoden 2021 aikana. Sähköasemainvestoinnin suuruus on 2,5 M€. Investoinnista hyötyvät sähköaseman vaikutusalueen noin 10 000 asiakasta parantuvana toimitusvarmuutena. Sähköverkon toimitusvarmuuden parantaminen jatkuu kehittämissuunnitelman mukaisesti myös Myllykosken asemakaava-alueella.

Tulevina vuosina sähkönjakelun toimitusvarmuutta parantavat investoinnit painottuvat Myllykosken ohella Valkealan taajama-alueelle sekä runkoyhteyksien parantamiseen maaseutuverkossa. Ajankohtaista tietoa suunnitteilla ja käynnissä olevista rakentamis- ja kunnossapitohankkeista voi tarkastella täällä.

Korona sai suomalaiset tekemään etätöitä kotona tai kesäasunnollaan. Yhä useampi pohtii asumisratkaisujaan etenkin tiiviisti asutetulla pääkaupunkiseudulla. Samaan aikaan moni kaupunki painii muuttotappion ja väestön ikärakenteen tuomien haasteiden kanssa. Näin on myös Kouvolassa. Me KSS Energialla pyrimme vahvistamaan alueen kiinnostavuutta tarjoamalla toimintavarman työympäristön yhdessä muiden infratoimijoiden kanssa. Tässä avainasemassa on toimivien tietoliikenneyhteyksien mahdollistaminen, jonka takia yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen yhteisrakentamiskohteissa on koettu erittäin tärkeäksi. Lähivuosina sähköverkon saneeraus ulottuu yli 10 000 asuntoon, jonka yhteydessä myös tietoliikenneverkon rakentaminen on luontevaa.

Teksti: Jukka Rämä, johtaja, omaisuuden hallinta KSS Energia Oy

 

Takaisin listaukseen