Energiakauppa

Energiakauppa

Vuonna 2016 sähkönmyynti pysyi edellisen vuoden tasolla sähköenergian myyntivolyymin ollessa noin 1 300 gigawattituntia. Energiakauppaliiketoiminnan liikevaihto oli 53 miljoonaa euroa. Vahvan tuotanto- ja kumppanirakenteen ansiosta myytiin sähköä useana kuukautena myös tukkumarkkinoille.

Vuonna 2016 kehitystyötä tehtiin palveluiden ja tuotteiden parissa. Uutena tuotteena lanseerattiin kuluttajille suunnattu KSS IISI tuote, joka toi uudenlaisen ja helpon tavan ostaa sähköenergiaa. Määräaikaisten sähkösopimusten pituuksiin tarjotaan lisää joustavuutta. Sähkösopimusten kestoon on nyt useita vaihtoehtoja.

Uutena aurinkoisena ekotekona tarjottiin asiakkaille Haminan Mäkelänkankaan aurinkovoimalaitoksen aurinkopaneeleita vuokrattavaksi.. KSS Energian omistamista 962 paneelista asiakkaat voivat valita netissä oman nimikkopaneelin, ja he voivat näin olla mukana tuottamassa uusiutuvaa energiaa ilman minkäänlaista alkuinvestointia. Paneelin tuottaman sähkön hinta vähennetään asiakkaiden sähkölaskulta. Asiakkaat ovat ottaneet tämän mahdollisuuden hyvin vastaan, ja jo noin kolmannes aurinkovoimalaitoksen paneeleista on vuokrattu.

KSS Online -palveluun on rekisteröitynyt jo yli kolmannes KSS Energian asiakkaista. Rekisteröitymismäärien lisäksi myös palvelun käyttämisen aktiivisuus on selvästi nousussa. KSS Online –palvelun avulla asiakkaat voivat hoitaa energia-asioitaan joustavasti ja helposti siihen aikaan, kun se parhaiten itselle sopii. Myös asiakaskohtaamisia oli ennätyksellisen paljon. Tapaamisia, puhelinneuvotteluja, sähköpostikeskusteluja ja chat- keskusteluja käytiin asiakkaiden kanssa vuoden aikana useita tuhansia.

Asiakastyytyväisyyttä tutkitaan jatkuvasti erilaisissa asiakaskohtaamisissa. Vuoden 2016 aikana saatiin tutkimuksissa asiakkailta hyvää palautetta. Tulevana vuonna jatketaan asiakasymmärryksen kartuttamista sekä vahvaa tuotekehitystä liittyen sähköenergiatuotteisiin ja palveluihin. KSS Energia haluaa olla aktiivinen ja ratkaisukeskeinen sähköenergian myyjä. Tavoitteena on tarjota KSS Energian asiakkaille yhä kilpailukykyisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuita helpottamaan kuluttajien arkea ja edistämään yritysasiakkaiden liiketoimintaa.