Energiakauppa

Energiakauppa

Vuonna 2017 sähkönmyynti kasvoi 7,8 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen, sähköenergian myyntivolyymin noustessa 1 384 gigawattituntiin. Energiakauppaliiketoiminnan liikevaihto oli 51,8 miljoonaa euroa. Asiakkaita energiakaupalla oli vuoden lopussa reilut 53 400, joka on noin kolme tuhatta asiakasta enemmän kuin edellisvuonna.

Asiakasmäärän ja volyymin kasvua siivittivät tekemämme kehitystyö syksyn aikana. Asiakaskokemuksen parantamiseksi olemme hioneet ja yhtenäistäneet toimintamallejamme. Roolitimme myös tekemistämme uudella tavalla, jolloin selkeät tehtävät ja vastuut edesauttoivat onnistumisia laajalla rintamalla. Tätä kehitystyötä asiakkaidemme hyväksi jatkamme myös tulevina kuukausina ja vuosina.

Vuoden 2017 aikana teimme monipuolisesti energiaratkaisuiden tuotekehitystä. Tavoitteenamme on tarjota KSS Energian asiakkaille yhä kilpailukykyisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja helpottamaan kuluttajien arkea ja edistämään yritysasiakkaidemme liiketoimintaa.

Avasimme julkisen sähköautojen latauspisteen Kouvolan Hovioikeudenkadun toimipisteelle lokakuussa. Lataaminen oli ilmaista vuoden 2017 loppuun saakka ja pisteellä tehtiin kymmeniä lataussuorituksia kolmen kuukauden aikana. KSS Energian latauspisteillä ladataan aina uusiutuvaa sähköä.

Lanseerasimme samalla sähköautoilijan KSSe-latauspalvelun, jonka avulla sähköautoilija asioi julkisilla latauspisteillä. Palvelun kautta on käytettävissä yli 300 latauspistettä ympäri Suomen ja tuhansia Euroopassa. Saman digitaalisen palvelun avulla myös latauspisteen omistaja voi jakaa latauspisteen käytettäväksi rajatulle käyttäjäkunnalle tai julkisesti. Silloin palvelua käytetään hallinta-, laskutus- ja raportointivälineenä. Sähköautoiluun liittyvä toimituksemme on siis kokonaisuus, jossa investoija saa latauslaitteen vaivattomasti ja samalla myös palvelun latauspisteen hallintaan.

Investoimme 75 kilowatin aurinkosähköjärjestelmään omaan Savonsuontien kiinteistöömme. Järjestelmän koko vastaa noin 20 omakotitalon aurinkosähköjärjestelmää. Tuotanto kattaa kesäaikana pääosin kiinteistön sähköntarpeen. Laitoksen rakentamisesta ja operoinnista saatuja kokemuksia käytetään asiakkaille toimitettavien aurinkosähköjärjestelmien kehitystyössä.

Olemme aktiivisia ja ratkaisukeskeisiä sähkön, kaukolämmön, maakaasun sekä energiapalveluiden myyjiä. Tutkimme jatkuvasti asiakastyytyväisyyttä asiakaskohtaamisissa. Vuoden 2017 aikana saimme tutkimuksissamme asiakkailtamme hyvää palautetta. Jatkamme myös tulevana vuonna asiakasymmärryksemme kartuttamista.

Asiointimielkuva 2017