Energiakauppa

Energiakauppa

Vuonna 2018 sähköenergiaa myytiin 1 421 gigawattituntia. Sähkön myynnin volyymi kasvoi hieman edelliseen vuoteen verrattuna. Energiakauppaliiketoiminnan asiakasmäärä kasvoi usealla tuhannella uudella asiakkaalla ja oli vuoden lopussa lähes 58 000.

Vuoden aikana rakensimme vahvaa pohjaa tulevaisuuden asiakaskokemukselle ja asiakkaiden tarpeille kilpailuttamalla julkisen hankinnan kautta asiakastietojärjestelmän, sekä itsepalvelu- ja verkkokauppakokonaisuuksien uudistamisen. Projekti uudistamisesta käynnistettiin marraskuussa ja työtä projektin parissa jatketaan vuoden 2019 ajan. Tavoitteena on tarjota asiakkaille monikanavaiset ja modernit asiointikanavat ja palvelut.

Asiakastyytyväisyyskyselyjä uudistettiin ja otantaa laajennettiin eri kanavissa. Haluamme saada entistä kattavammin asiakkaan äänen kuuluviin kehittäessämme toimintaamme ja rakentaessamme uusia tuotteita ja palveluita.

Avasimme uusia julkisia sähköauton latauspisteitä Tykkimäen huvipuistoon, Kuusankosken Golfkeskukseen sekä Kausalan ja Hollolan Matkakeidas liikenneasemille. KSSe latauspalvelun kautta asiakkaamme saavat käyttöönsä Suomen laajimman latauspisteiden verkoston. KSSe latauspalvelun avulla autoilijat voivat helposti ladata oman lataushybridin tai sähköauton RFID- kortin tai mobiilisovelluksen avulla.

Toteutimme asiakkaillemme useita aurinkovoimalajärjestelmiä ”avaimet käteen” periaatteella. Voimaloiden kokoluokat vaihtelivat 3 kilowatin ja 50 kilowatin välillä. Vuoden lopulla sovimme merkittävästä aurinkovoimalayhteistyöstä OP Kiinteistösijoituksen kanssa. Toteutamme yli 200 kilowatin aurinkovoimalajärjestelmän uusittavan Pohjolatalon parkkihallin katolle ensi kesänä.

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi vuoden loppupuolella työryhmän loppuraportin liittyen joustaviin ja asiakaskeskeisiin sähköjärjestelmiin. Työryhmän tehtävänä oli selvittää ja esittää konkreettisia toimia, joilla älykäs sähköjärjestelmä voi palvella asiakkaiden mahdollisuuksia osallistua sähkömarkkinoille. Olemme vuoden 2018 aikana pilotoineet yhdessä asiakkaidemme kanssa muun muassa kulutusjoustoon ja energiatehokkuuteen liittyviä palveluita.