Energian tuotanto

Energian tuotanto

Energian tuotannon liikevaihto kasvoi 5,6 prosenttia edellisvuodesta nousten 34,1 miljoonaan euroon.

Omilla tuotantolaitoksilla ja tuotanto-osuuksilla tuotettiin sähköä 538 gigawattituntia. Kymin Voiman tuottama lämpö kattoi 83 prosenttia Kouvolan keskusta-alueen kaukolämpötarpeesta.

Vesitilanne Kymijoen ja Mäntyharjun vesistöissä on ollut lähellä normaalia koko vuoden, ja vesivoimaa on tuotettu odotetusti. Pohjoimaissa vesivarastojen täyttöaste oli alkuvuoden kohtuullisen hyvä, mutta heinäkuusta alkaen vesivarastot alkoivat ehtyä niiden jäädessä loppuvuotta kohden selvästi mediaanin alapuolelle.

Kesäkuussa aloitettiin Siikakosken vesivoimalaitoksen perusparannus luukkujen ja patorakenteiden osalta. Perusparannuksen myötä laitoksen luotettavuus ja hyötysuhde paranevat ja myös ympäristövaikutukset ovat positiivisia. Perusparannus toteutetaan vuosien 2016–2019 aikana.

KSS Energia on mukana monissa sähköntuotantohankkeissa, joista Haminan Mäkelänkankaan aurinkovoimalaitos ja Ilmajoen Santavuoren tuulivoimapuisto otettiin käyttöön heinäkuussa. Metsälän tuulivoimapuiston rakentaminen Kristiinankaupungissa on meneillään. Siitä vastaa EPV Tuulivoima Oy. Metsälän 34 tuulivoimalaa valmistuvat tuotantokäyttöön vuoden 2017 loppuun mennessä.

Elokuussa KSS Energia ja UPM Energia solmivat jatkosopimuksen UPM:n Kymijoen Voikkaan, Kuusankosken ja Keltin vesivoimaloiden tuottaman sähkön toimittamisesta KSS Energian asiakkaille.

Uusiutuvan energian määrä omassa sähköntuotannossa on edelleen erinomaisella 94 prosentin tasolla.

 

Hiilidioksidipaastot 2016