Henkilöstö

Henkilöstö

Konsernin henkilöstömäärä vuonna 2018 oli keskimäärin 117 henkilöä. Henkilöstön tekemä työaika suhteessa teoreettiseen maksimiin oli 84,1 prosenttia, joka ylitti EK:n vertailuluvun.

Viime vuonna kaikki työhyvinvoinnin toimenpiteet niputettiin teeman ”Mitä Sulle kuuluu?” alle. Vuoden mittaan järjestettiin lähes 30 erilaista tilaisuutta. Helmikuussa oli perinteinen mahdollisuus osallistua kuntotesteihin ja kehonkoostumusmittauksiin. Vuoden aikana liikunnallisia lajitutustumisia järjestettiin yhteensä 10. Lisäksi kuulimme luentoja niin ravinnosta, unesta, turvallisuudesta, ensiaputaidoista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. KSS Energian henkilöstö osallistui jälleen niin työpaikkojen väliseen jääkiekon SM-kilpailuihin Hämeenlinnassa kuin syyskuun firmapesisturnaukseenkin Kouvolassa. Lounas- ja liikuntaetu järjestettiin ePassi -sovelluksen kautta. Liikuntaetua käytti viime vuonna noin 63 prosenttia henkilöstöstä.

Konsernissa suhtaudutaan positiivisesti osaamisen kehittämiseen ja kannustetaan kouluttautumiseen. Käymme säännöllisiä tulos- ja navigointikeskusteluja. Vuonna 2018 tehtiin tiivistä yhteistyötä työterveyden kanssa panostaen muiden muassa työssä jaksamiseen. Viime vuonna sairauspoissaolojen kokonaismäärä väheni edellisvuodesta. Työtapaturmista johtuvia poissaoloja vuonna 2018 oli vain 5 työpäivää. Lukumääräisesti tapaturmia vuonna 2018 konsernissa sattui 3. Tapaturmataajuusluku oli 5,12, kun se vuonna 2017 oli 15,74. Vuonna 2017 energia-alan tapaturmataajuus oli 11,8.

 

 Henkilöstömäärä