Asiakas energiavaikuttajana

Asiakas energiavaikuttajana

Kehitämme energiamarkkinoita tutkimusyhteistyöllä

Näimme yhdessä muiden energiayhtiöiden kanssa, että on oikea aika ottaa sähkön käyttäjät mukaan muuttamaan energiamarkkinoita. Sähkön merkitys yhteiskunnassa kasvaa ja sen käyttö monipuolistuu niin rakennetussa ympäristössä kuin liikenteessä.

Ympäristöystävällinen sähkön tuotanto uusiutuvista lähteistä kuten tuulesta ja auringosta kasvaa ja hajaantuu eri puolille verkkoa. Sähköverkosta on kehittymässä älykäs palvelualusta, johon muiden muassa kodinohjausjärjestelmät voivat liittyä.

Sähkön käyttäjästä tulee myös sähkön tuottaja ja jakaja sekä oman kulutuspotentiaalinsa omistaja. Hänen kotinsa ja autonsa toimivat aktiivisena osana sähköverkkoa. Ne kytkeytyvät erilaisiin palveluihin toimimalla itsenäisesti omistajansa eduksi.

Tässä kehityskulussa totesimme energiayhtiöinä olevamme avainasemassa. Haluamme aktivoida asiakkaitamme luomaan yhdessä uusia hyödyllisiä palveluja. Samalla saamme mahdollisuuden syventää osaamistamme koskien hänen tarpeitaan ja kodin älykästä energianhallintaa käytännössä.

Tätä varten käynnistimme tutkimusyhteistyön muiden energiayhtiöiden kanssa – Asiakas energiavaikuttajana -hankkeen.

Tutkimusyhteistyö sisältää noin vuoden mittaisen kokeilujakson. Siihen valitut asiakkaamme saavat käyttöönsä älykotijärjestelmän. Se säätää sähkönkulutusta automaattisesti sähkön käyttötarpeen ja sähköverkon kuormituksen mukaan. Kutsumme tätä kulutusjoustoksi.

Keräämme kokeilun aikana dataa ja asiakaskokemuksia jatkokehitystä varten. Saamme lisäksi tietoa yleisestä valmiudesta ottaa käyttöön uusia energianhallinnan palveluja.

Asiakas energiavaikuttajaksi -hankkeen tekee poikkeukselliseksi kolme asiaa. Se on usean yhtiön yhteistä tutkimustyötä, otamme siihen asiakkaat mukaan ja tarjoamme asiakkaille useita erilaisia vaihtoehtoja kodin älykkääseen energianhallintaan.


Mukaan kokeiluun haemme sähköllä lämmittäviä asiakkaitamme KSS Verkon jakelualueelta.

Ota yhteyttä asiakaspalvelu@kssenergia.fi otsikolla "Kulutusjousto".

 

Kulutusjouston ajatus