Kymijoessa virtaa lähisähköä

Korian perinteinen, pioneerihenkinen varuskunta-alue ja sen kupeessa kulkeva Kymijoki tuovat pintaan positiivisia tunteita. Romanttinen kävely lemmenpolulla, tunnelmalliset tanssit Kallioniemessä, virvelin heitto rantakalliolta tai rauhallinen jokiristeily lumoavat otteellaan.

Kun Kymijoki on ehtinyt virrata Korialle asti, se on ohittanut Voikkaan, Kuusankosken ja Keltin vesivoimalaitokset. Ne omistaa metsäteollisuusyhtiö UPM, mutta niiden tuottaman sähkön myy KSS Energia, ja sähkö on siten kaikkien kouvolalaisten käytettävissä. KSS Energian omat, pienet lähivesivoimalaitokset täydentävät hyvin tätä kokonaisuutta.

Uusiutuva energian asema on KSS Energian sähkönhankinnassa erittäin vahva, ja kotiseudun vesivoimalaitokset näyttelevät siinä isoa roolia. Paikallisesti tuotettu energia pitää ihmiset tiukasti juurillaan ja jatkaa osaltaan tunnettua teollista perinnettä.

Harva meistä voi nauttia aivan kotikulmilla tuotetusta energiasta. Korialla tämä on mahdollista, ja vuoden 2019 Asuntomessujen rakentajat voivat hyödyntää niin ”Kymijoki-sähköä” kuin viljapölystä tuotettua lämpöä. Olo on kuin lähikaupassa kävisi.

 

ASUNTOMESSUTARJOUS PIENTALORAKENTAJALLE:

Asuntomessualueelle rakentavalle
Pioneeri työmaasähköt 11,90€/kk (sis.alv24%)
Asiakaspalvelu puh. 05 885 1830

 

Lähisähköä