Kysymyksiä ja vastauksia sähkösopimuksista

MUUTTO

Olen muuttamassa, milloin minun pitää tehdä sähkösopimus?

Ilmoita muutosta sähköyhtiöllesi vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

Muutin uuteen kotiin ja asunnosta on sähköt poikki, miksi?

Asunnossa ei todennäköisesti ole voimassaolevaa sähkösopimusta. Sähköntoimitus edellyttää voimassaolevaa sopimusta. Jos kuitenkin olet tehnyt sopimuksen, tarkista että sulaketaulun pääkytkin on Kytketty- asennossa.

Miten poismuutto vaikuttaa määräaikaisen sopimuksen päättymiseen?

Määräaikainen sopimus päättyy siihen päivään, johon olet irtisanonut sähkösopimuksesi. Muutto on aina peruste sopimuksen irtisanomiselle.

Vuokralaisen muuttaessa pois asunnosta, miksi sähkösopimusta ei tehdä automaattisesti omistajalle?

Sähköyhtiö ei voi yksipuoleisesti solmia sähkösopimusta ilman asiakkaan yhteydenottoa. Sopimuksesta tulee aina sopia yhteisesti, esim. sopimuksen aloituspäivämäärästä ja millainen sopimus kohteeseen tehdään sekä laskutukseen liittyvät asiat sovitaan sopimuksenteon yhteydessä.

Sain KSS Energialta turvallisen kytkennän viestin, miten toimin?

Saat viestin, kun kohteessa johon olet muuttamassa, ei ole sähköjä. Ole yhteydessä KSS Energian asiakaspalveluun heti viestin saatuasi. Sähköjä ei voida kytkeä ilman yhteydenottoasi ja puhelussa varmistamme turvallisen kytkennän ja varmistuksen, ettei kytkentähetkellä asunnolla ole esimerkiksi hella päällä.

 

SOPIMUSASIAT

Mitä eroa on määräaikaisessa/toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa?

Määräaikaisessa sopimuksessa hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Sopimusta ei voi irtisanoa ennen sopimuskauden päättymistä pois lukien muutto. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa hinta voi vaihdella ja sopimus on vaihdettavissa kahden viikon irtisanomisajalla.

Millainen sopimus minun kannattaisi tehdä?

Jos sinulle on tärkeää, että tiedät mitä maksat sähköstäsi, niin valitse määräaikainen ja kiinteähintainen sopimus. Jos sen sijaan haluat hyödyntää markkinahintojen vaihtelua, valitse toistaiseksi voimassaoleva sopimus. Myyntineuvottelijamme kertovat sinulle eri vaihtoehdoistamme mielellään.

Määräaikainen sopimukseni on päättymässä mitä teen?

Ennen nykyisen sopimuskauden päättymistä lähetämme sinulle tarjouksen uudesta sopimuksesta. Uuden sopimuksen voit hyväksyä ilmoittamalla KSS Energian asiakaspalveluun.

Haluaisin siirtää sähkön myyntisopimuksen takaisin KSS Energialle, miten toimin?

Ole yhteydessä KSS Energian asiakaspalveluun, niin autamme sinua valitsemaan parhaan mahdollisen sopimuksen. Asiakaspalvelumme hoitaa sopimuksen siirron puolestasi.

Miksi saan kaksi sähkölaskua?

Siirtoyhtiö laskuttaa siirron osuuden ja myyntiyhtiö energian osuuden. Saat kaksi sähkölaskua siinä tapauksessa, jos ostat sähkön siirron ja energian eri yhtiöistä. Myyjäyhtiön voit valita vapaasti, sähkön siirron laskuttaa aina paikallinen jakeluverkonhaltija.

Voiko minulla olla voimassa yhtä aikaa useampi sähkösopimus?

Sinulla voi olla sopimus yhtä aikaa voimassa useammassa kohteessa. Esimerkiksi kotona ja vapaa-ajan asunnossa sekä muuttotilanteessa voimassa voi olla vanhan asunnon ja uuden asunnon sopimukset yhtä aikaa.

Omistamassani osakehuoneistossa on vuokralainen, jolla on vastuut huoneiston sähköistä vuokrasopimuksen loppuun saakka. Sähkösopimus on kuitenkin päätetty ennen vuokrasopimuksen päättymistä ja huoneistosta on katkaistu sähköt. Miten tämä on mahdollista?

Sähkösopimus on aina asiakkaan ja energiayhtiön kahdenvälinen sopimus. Asiakkaalla on muuton yhteydessä oikeus irtisanoa oma sopimuksensa ilmoittamaansa päivämäärään. Vuokranantaja voi pyrkiä sopimaan velvoitteista esimerkiksi kirjaamalla vuokrasopimukseen, että vuokralainen vastaa sähköistä vuokrasopimuksen koko voimassaolon ajan.

Voinko tehdä toisen puolesta sähkösopimuksen?

Jotta voit tehdä sähkösopimuksen jonkun toisen puolesta, tulee sinulla olla asiasta kirjallinen valtakirja tai valtuutus. Valtuutuksen avulla sähköyhtiö varmistaa, että sinulla on oikeus solmia sähkösopimus asiakkaan puolesta. Ilman valtuutusta ei sopimusta kolmannen osapuolen pyynnöstä voi tehdä.

Mistä sähkösopimus muodostuu?

Sähkösopimus muodostuu sähkönsiirto- ja sähköenergiasopimuksista. Sähkönsiirto tarkoittaa sitä osuutta, joka siirretään tuotantopaikalta voimalinjoja pitkin asiakkaan kulutuspisteelle. Sähköenergia tarkoittaa käyttösähkön osuutta. Energiasopimuksen voi kilpailuttaa eli ostaa valitsemaltasi myyjältä, mutta sähkönsiirron osuus tulee aina paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Molempiin sopimuksiin kuuluu arvonlisävero ja sähkönsiirtoon lisäksi valtion sähkövero.

 

SÄHKÖINEN ASIOINTI

KSS Online-palvelu: Miksi minun kannattaa rekisteröityä Online-palveluun?

KSS Online-palvelu on kätevä sähköinen asiointipalvelu, joka on aina avoinna.

Palvelussa voit seurata sähkönkäyttöäsi kulutusraportoinnista, tehdä muuttoilmoituksen, selailla laskujasi tai tarkistaa nykyisen sähkösopimuksesi sekä pyytää tarjouksen. Lisäksi voit palvelun kautta jättää asiakaspalvelulle yhteydenottopyynnön tai tehdä ajanvarauksen sinulle sopivaan ajankohtaan.

Miten rekisteröidyn Online-palveluun? Mistä löydän tarvittavat tiedot rekisteröintiä varten?

Ennen ensimmäistä sisäänkirjautumista, sinun tulee rekisteröityä Online-palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen tarvittavat tiedot löydät sähkölaskustasi. Laskulta tarvittavia tietoja ovat asiakasnumero ja käyttöpaikkanumero. Rekisteröinnin yhteydessä valitset itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan, joiden avulla jatkossa pääset kirjautumaan palveluun. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran.

Klikkaa tästä KSS Onlineen!