Lämpöliiketoiminta

Lämpöliiketoiminta

Vuosi 2016 oli 5,1 prosenttia normaalivuotta lämpimämpi, mutta selvästi kylmempi kuin vuosi 2015. Tammikuussa kovat pakkaset nostivat lämmitystarvetta 27,8 prosenttia yli normaalivuoden tammikuun. Kaukolämmön myynti 475 gigawattituntia ja maakaasun myynti 195 gigawattituntia kasvoivat kahdeksan prosenttia edellisvuodesta. KSS Lämpö Oy:n liikevaihto 36,6 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edellisvuodesta 3,2 prosenttia.

Uusiutuvien energialähteiden osuus kaukolämmön tuotannosta oli 66 prosenttia, mikä on kaksinkertainen valtakunnalliseen keskiarvoon verrattuna.

KSS Energian myymän kaukolämmön hinta on selvästi alle maan keskiarvon edullisen tuotantorakenteen ansiosta. Maakaasun asiakashinta oli 10 prosenttia edullisempi kuin vuotta aiemmin huolimatta vuoden alussa voimaan tulleesta veronkorotuksesta. Verojen määrä asiakkaan maksamasta maakaasulaskusta on 34 prosenttia, siirron osuus 30 prosenttia ja kaasuenergian osuus 36 prosenttia.

Kaukolämmön toimitusvarmuus oli erittäin hyvä ja asiakaskohtainen keskeytysaika 46 minuuttia.

Suurin investointikohde oli lähes 3 kilometrin pituinen kaukolämmön runkolinja, jolla Suomen Viljava Oy:n viljapölyä polttoaineena käyttävä lämpölaitos Korialla liitettiin alueen kaukolämpöverkkoihin. Kouvolan Ratamon liikennejärjestelyistä johtuen rakennettiin 350 metriä uutta kaukolämpölinjaa. Maakaasun etäluentaprojekti aloitettiin vuoden 2016 lopulla. Talouden taantuma näkyy edelleen rakentamisessa. Uusia kaukolämpöliittymiä rakennettiin vain 19 ja maakaasuliittymiä 6.

Vuoden 2017 aikana KSS Energia tulee lämpöliiketoiminnassaan panostamaan erityisesti Korian Pioneeripuistoon tulevan Asuntomessualueen kaukolämpöverkoston liittymien markkinointiin. Lisäksi panostetaan uusien kaukolämpöliittymien myyntiin olemassa olevan verkoston läheisyydessä koko Kouvolan alueella.

 

KSS Lampo liikevoitto 2016       

KSS Lämpö hintavertailu