Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilista

Sähkösopimus muuttaessa

Muuttotilanne koskettaa niin uutta tulijaa, poismuuttajaa kuin kiinteistön omistajaakin. Muutto sujuu mukavammin, kun olet ajoissa huolehtinut kuntoon tietyt perusasiat, kuten sähkösopimuksen solmimisen tai irtisanomisen. On hyvä muistaa, että sähkösopimus vaatii toimenpiteitä muuttaessa. Jos edessäsi on muutto, niin meiltä löytyy sopiva sähkösopimus jokaiseen kohteeseen. Voit tutustua erilaisiin sähkösopimusvaihtoehtoihin täällä.

Sähkösopimus uuteen osoitteeseen

Jotta sähköt toimivat myös uudessa kodissasi, on tärkeää muistaa ilmoittaa muutosta sähköyhtiöön. Olemassa oleva sähkösopimus ja muutto on helppo yhtälö, eikä vaadi sinulta monimutkaisia toimenpiteitä. Voit kertoa meille muutostasi sähköisesti KSS Online -palvelun kautta, tai olla puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme – me hoidamme loput puolestasi.

Vanhan sähkösopimuksen irtisanominen muuttaessa

Olipa sähkösopimus toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen, on sähkösopimuksen purkaminen aina mahdollista muuton yhteydessä. Kun purat vanhan sähkösopimuksen, muista samalla ilmoittaa uudet yhteystietosi sähköyhtiölle loppulaskua varten.

Uusi sähkösopimus muuton yhteydessä

Uuden sähkösopimuksen kanssa on hyvä olla liikkeellä hyvissä ajoin ja tehdä uusi sähkösopimus viimeistään kahta viikkoa ennen varsinaista muuttopäivää. Voit tehdä sähkösopimuksen KSS Online -palvelussa, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Näin varmistat, että uudessa kodissasi on sähköt muuton hetkellä.

Mitä virallinen muuttoilmoitus pitää sisällään?

Muuttoilmoitus takaa sen, että viranomaistahot sekä yritykset saavat tiedon osoitteenmuutoksestasi. Muuttoilmoitus on suositeltavaa tehdä hyvissä ajoin, jo kuukausi ennen varsinaista muuttopäivää. Muuttoilmoituksen voit tehdä kätevästi Postin sivuilta löytyvällä lomakkeella. Samalla ilmoituksella sekä maistraatti että posti saavat uudet osoitetietosi. Huomaathan kuitenkin, että sähköyhtiölle on syytä tehdä erillinen muuttoilmoitus viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

Kiinteistön omistajan muistilista

Kun kiinteistö vaihtaa omistajaa, liittymissopimus ei siirry automaattisesti kaupan mukana. Muista siis sopia uuden omistajan kanssa liittymissopimuksesta erikseen. On myös tärkeää muistaa sopia mittarilukemien ilmoittamisesta sähköyhtiölle.

Muita huomion arvoisia asioita muuttaessa

Muuton yhteydessä sähkösopimus ja muut kodin energia-asiat eivät ole ainoita seikkoja, johon on syytä kiinnittää huomiota. Olemme listanneet alle muutamia muuttoon liittyviä suosituksia:

  • Hanki muuttoauto ja muuttolaatikoita, sekä pyydä tarvittaessa muuttoapua ystäviltä tai ammattilaisilta.
  • Saatat olla oikeutettu muuttovapaaseen. Muista tarkistaa hyvissä ajoin työnantajalta oikeus muuttovapaaseen.
  • Ole yhteydessä vakuutusyhtiöön ja päivitä kotivakuutuksesi ajan tasalle.
  • Ole yhteydessä nykyiseen isännöitsijääsi tai taloyhtiön huoltoyhtiöön ja tarkista onko heillä erityistä ohjeistusta poismuuttamiseen.
  • Tarkista operaattoriltasi internetin saatavuus uuteen osoitteeseen.
  • Huolehdi osoitteenmuutoksesta ja siirrä lehtitilaukset ja laskut uuteen osoitteeseesi.
  • Mikäli muutat omakotitaloon tai omakotitalosta, niin huolehdi, että jätehuollosta sekä vedentoimituksesta on sovittu.