Tietosuojakäytännöt

Tietosuojakäytännöt

Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi?

  • Asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen
  • Tuotteiden ja palvelujen tarjoamiseen ja toimittamiseen
  • Tuotteiden ja palvelujen markkinointiin ja etämyyntiin 
  • Liiketoiminnan kehittämiseen ja siihen liittyvän asiakaspalvelun kehittämiseen
  • Henkilötietojen käsittely perustuu henkilötietolain 8 pykälän 1 momentin 1, 2, 5, 6 ja 7 kohtiin

Mistä saamme henkilötietojasi?

  • Saamme tietojasi suoraan sinulta. Tiedot voivat olla palvelujen käytöstä havainnoituja ja johdettuja
  • Saamme tietoja viranomaisten pitämistä rekistereistä, luottotieto- ja asiakashäiriörekisteristä sekä muista luotettavista rekistereistä 

Ketkä käsittelevät henkiltietojasi?

  • Tietojasi käsittelevät vain ne KSS Energiaan kuuluvat yhtiöt ja niiden työntekijät, joilla on oikeus henkilötietojen käsittelyyn

Mitä tietoja sinusta keräämme?

  • Asiakastiedot: nimi, henkilötunnus, asiakasnumero, juridinen vai fyysinen henkilö, yhteystiedot yhteydenottoa varten (mm. puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
  • Käyttökohteen tiedot; lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, asumismuoto ja omistussuhde, käytön ajoitus, lämmitysmuoto, sähkön kulutusarvio tai tiedot kulutuksesta (tilastotieto), pääsulakkeen koko, sähköliittymää koskevat tiedot
  • Laskutus ja maksuliikennetiedot; laskutusosoitetiedot, eräpäivä, laskutusrytmi, laskutustapa, tilinumero, tiedot maksuista
  • Muut tiedot; asiakaspalautteet, asiakkaiden tyytyväisyystiedot, palvelujen käyttöön liittyvät tiedot sekä ostokäyttäytyminen, lainsäädännön mukaiset suoramainonnan, etämyynnin ja muun suoramarkkinoinnin lupa- ja kieltotiedot

Milloin ja missä yhteydessä keräämme henkilötietojasi?

  • Henkilötietojasi kerätään esimerkiksi tullessasi asiakkaaksemme
  • Tuotteiden ja palveluiden myynnin ja käytön yhteydessä
  • Markkinointikampanjoiden tai tutkimusten yhteydessä sekä muutoin asioidessasi kanssamme
  • Annat meille tietoja esimerkiksi osallistumalla kyselyihin tai kampanjoihin tai vastaamalla kysymyksiin tarjoamiemme palveluiden yhteydessä
  • Saamme tietoa myös havainnoimalla sitä, miten käytät palveluitamme

Kenelle luovutamme henkilötietojasi?

  • Henkilötietoja luovutetaan perusteltuja käyttötarkoituksia varten
  • Luovuttamisessa noudatetaan kulloinkin voimassaolevia henkilötietolainsäädännön vaatimuksia
  • Luovutamme tietoja viranomaisille lakisääteisissä tapauksissa
  • Suomen Asiakastieto Oy:lle henkilötunnus ja nimi maksuhäiriöseurantaa varten, mikäli rekisteröitävällä on omia vastuita
  • Lowell Suomi Oy:lle laskutus- ja perintätoimia varten

Sinun oikeutesi asiakkaanamme

  • Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat tiedot, oikeus vaatia virheellisen tai puutteellisen tiedon oikaisua sekä rekisterissä olevan käsittelyn tarkoituksen kannalta tarpeettoman tai vanhentuneen tiedon poistoa
  • Sinulla on oikeus myös kieltää tietojesi käyttäminen suoramarkkinointiin sekä markkinatutkimuksiin ja mielipidekyselyihin ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjään tai muuttamalla asetuksia verkkopalvelussa

Evästekäytännöt 

  • Käytämme verkkosivuillamme evästeitä (myös ns. Cookie). Eväste on pieni verkkosivusto-asioinnin yhteydessä internet-selaimeen (esimerkiksi Internet Explorer) tallennettava tekstitiedosto, joka mahdollistaa verkkosivustomme sivuilla vierailevien kävijöiden seurannan
  • Evästeiden käyttö helpottaa yleisesti verkkosivusto-asioimista. Tämän lisäksi evästeiden käyttö mahdollistaa myös erilaisen yhdistelmätiedon laatimisen verkkosivustomme asiakkaista
  • Evästeiden avulla kerättävä tieto on anonyymiä, mutta tietoa on mahdollista liittää käyttäjältä saatuihin henkilötietoihin ja käyttää kohdennetun mainonnan tuottamiseen (myös ns. Retargeting). Retargeting tarkoittaa, että saatat nähdä äskettäin verkkosivustoillamme katselemiasi tuotteita tai niihin liittyviä muita tuotteita mainoksissa myös muilla verkkosivustoilla
  • Evästeiden käyttö on turvallista ja ne eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja
  • Evästeiden käytön voi niin halutessa kytkeä pois internet-selaimen asetuksista, mutta evästeiden poiskytkeminen saattaa kuitenkin vaikuttaa verkkosivuston asianmukaiseen toimintaan

 

Tietosuojaseloste on luettavissa täällä.