Kysymyksiä ja vastauksia sähköhyvityksestä

Kysymyksiä ja vastauksia sähköhyvityksestä

Olemme koonneet asiakkaillemme kattavan tietopaketin sähköhyvityksestä ja maksuajan pidennyksestä. Päivitämme vastauksia sähköhyvityksen valmistelujen edetessä. Pyydämme sinua ensisijaisesti tutustumaan valmiisiin vastauksiin ja välttämään yhteydenottoja ruuhkautuneeseen asiakaspalveluumme.

Sähköhyvitys lyhyesti

Kenelle: Kuluttajille, jotka ovat maksaneet sähköenergiasta ja kiinteistä maksuista arvonlisäverollisena yli 10 snt/kWh tai joilla on pörssisähkösopimus.
Mitä koskee: Maksettua sähköenergiaa ja siihen liittyviä kiinteitä maksuja.
Ajanjakso: Sähköhyvitys koskee aikaväliä 1.11.2022–28.2.2023.
Määrä: Sähköhyvityksen laskennassa huomioidaan marras-joulukuun sähkölaskut sekä kahdesti tammikuun sähkölasku. Sähköhyvityksen omavastuu on 90 €/kk ja sen ylittävältä osalta maksetaan sähköhyvitystä 50 % maksetun sähköenergian kokonaishinnasta, kuitenkin enimmillään 700 €/kk. Sähköhyvitystä ei makseta niiltä kuukausilta, joilta sen määrä olisi pienempi kuin viisi euroa.
Maksutapa: Sähköhyvitys suoritetaan pääsääntöisesti sähkölaskuun tehtävänä hyvityksenä. Sähköhyvityksen saaminen ei edellytä asiakkailtamme toimenpiteitä.

Eduskunta hyväksyi 27.2.2023 hallituksen esityksen takautuvasti maksettavasta, väliaikaisesta sähköhyvityksestä talousvaliokunnan mietinnön mukaisena. Laki on astunut voimaan 6.3.2023.

Hyödyllisiä linkkejä

SÄHKÖHYVITYS

LAKI MAKSUAJAN PIDENNYKSESTÄ