Osavuosikatsaus sähköliiketoiminta

Sähköliiketoiminnan osavuosikatsaus 1.1.-30.4.2019

Vuoden ensimmäisen kolmanneksen sähkönmyynnin volyymi oli 566 GWh. Kasvua tässä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan oli 7,6 prosenttia. Omilla tuotantolaitoksilla ja tuotanto-osuuksilla tuotimme sähköä 147 GWh. Tuotantomäärä on jonkin verran pienempi verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Sähkön myynnin asiakasmäärä oli ensimmäisen vuosikolmanneksen jälkeen reilut 58 300 asiakasta. Huolimatta kovasta sähkön myynnin kilpailutilanteesta, kasvoi asiakasmäärämme selvästi verrattuna vastaavaan ajankohtaan edellisenä vuonna. Asiakasmäärän kasvua selittävät aktiiviset myyntitoimenpiteet sekä olemassa olevien asiakkaidemme tyytyväisyys asiakaspalveluamme ja tuotteitamme kohtaan.

Uusien energiaratkaisuiden kehittäminen ja myyminen asiakkaidemme tarpeisiin on päivitetyssä strategiassamme nostettu tärkeäksi kilpailueduksi. Uusin palvelutuotteemme virtuaalinen sähkövarasto KSS Aurinkoakku lanseerattiin maaliskuun puolivälissä. Palvelu on tarkoitettu täydentämään kuluttaja-asiakkaiden aurinkovoimalajärjestelmiä. Asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita uudesta palvelusta ja palvelua onkin myyty useisiin asiakaskohteisiin. Aurinkovoimaloiden myynti on myös lähtenyt alkuvuoden aikana hyvin käyntiin.

Olemme vahvasti mukana rakentamassa sähköisen liikenteen infraa. Uusia julkisia KSSe latauspisteitä asennettiin Kausalaan, Verlaan sekä Vierumäelle.

Meidän tavoitteenamme on tarjota KSS Energian asiakkaille yhä kilpailukykyisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja helpottamaan kuluttajan arkea ja edistämään yritysasiakkaidemme liiketoimintaa.