Tietoa pientuotannosta

Tietoa pientuotannosta

Pientuotannolla (mikrotuotanto) tarkoitetaan kiinteistön sähköverkkoon liitettyä sähköntuotantolaitteistoa, kuten aurinkopaneeliryhmää tai tuulivoimalaa, jonka yhteisteho on enintään 100 kVA. Pientuotannolle on tyypillistä, että tuotettu sähkö kulutetaan kodin omissa sähkölaitteissa tai sähkölämmityksessä. Jos sähköntuotanto ylittää kulutuksen, tätä sähköä varten pitää asiakkaalla olla ostosopimus, jolla sähkönmyyjä ostaa pientuottajalta sähköenergiaa.

Miten teen ostosopimuksen?

Ostosopimus edellyttää sähköenergiasopimusta KSS Energian kanssa. Sopimuksen osalta voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puh. 05 8851 830. Ostosopimus tehdään kirjallisena, joten postitamme tämän jälkeen sopimuksen allekirjoitettavaksi.

Miten myymäni energian hinta muodostuu?

Ostajan (KSS Energia) myyjälle (asiakas) maksama hinta sähköenergiasta on pohjoismaisen Nord Pool Spot sähköpörssin noteeraama Suomen hinta-alueen veroton Elspot-hinta. Sähköenergian määrä ja hinta määritetään tunneittain. Lain ja asetusten niin määrätessä, hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Milloin saan maksun myymästäni energiasta?

Ostaja maksaa sopimuksen mukaiset maksut puolivuosittain elokuussa ja helmikuussa. Suorituksen eräpäivä on kuukauden 15. päivä tai sitä seuraava pankkipäivä. Maksun viivästyessä sovelletaan Suomen korkolakia.

Mistä näen myymäni energian määrän?

Voit seurata myymäsi energian määrää KSS Online -palvelun kulutusraportointi osiosta.

Kilkkaa tästä KSS Online -palveluun.

 

Tietoa pientuotannon aloittamisesta löytyy KSS Verkon sivuilta.

Klikkaa tästä KSS Verkon pientuotanto sivulle.