Vuosikertomus 2016

Vuosikertomus 2016

 

KSS Energia -konsernin liikevaihto tilikaudella 2016 oli 111,6 miljoonaa euroa toteutuen edellisvuoden tasolla. Liikevoitto oli 9,3 miljoonaa euroa, joka parani runsaan 3 prosenttia. Taseen loppusumma oli 146,0 miljoonaa euroa. Pitkä- ja lyhytaikaisia lainoja oli yhteensä 36,6 miljoonaa euroa.

Konsernissa sijoitetun pääoman tuotto oli 11,5 ja omavaraisuusaste 34,7 prosenttia. Ne toteutuivat tavoitteiden ja ennusteiden mukaisesti.

KSS Energia käytti investointeihin 11,5 miljoonaa euroa. Korian viljavaraston yhteyteen rakennettu biolämpökeskus liitettiin alueen kaukolämpöverkkoon syksyllä ennen lämmityskauden alkua. Investointi päätettiin toteuttaa hyvissä ajoin ennen Pioneeripuiston asuntomessualueen rakentamista. Energia¬verkkoihin investoitiin yhteensä 8,9 miljoonaa euroa. Toimitusvarmuuden parantamiseksi tehdään pitkäjänteistä kehitystyötä.

 

tunnusluvut

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus

Energia- ja ilmastostrategian viitoittamalla tiellä

Taloussuhdanteissa ja -barometreissa on orastavia kasvun merkkejä, ja talouden taantuman uskotaan olevan takanapäin. Yleinen talouden ilmapiiri on nyt paljon positiivisempi kuin pitkiin aikoihin. Pörssikurssit ovat kehittyneet suotuisasti, ja yritykset maksavat reippaita osinkoja. Ulkolämpötilan vaihtelu huomioiden energian käytössä ei sen sijaan ole merkittävää kasvua.

Tammikuu 2016 osoitti, että monista ennusteista poiketen Suomessa voidaan tehdä sähkön kulutuksen uusia ennätyksiä. Huolestuttavaa tilanteessa oli se, että kulutuksen huipusta lähes 30 prosenttia katettiin tuontisähköllä.

lue lisää »

Avainluvut vuodelta 2016

111,6 Me11750 41626 374
liikevaihto Henkilöstö Asiakasmäärä Sähköliittymät
Energiakauppa

Energiakauppa

Vuonna 2016 kehitystyötä tehtiin palveluiden ja tuotteiden parissa. 

Energian tuotanto

Energian tuotanto

Vesitilanne Kymijoen ja Mäntyharjun vesistöissä on ollut lähellä normaalia koko vuoden. 

Verkonrakennus ja urakointi

Verkonrakennus ja urakointi

Maakaapelointia tehtiin enemmän kuin koskaan aikaisemmin.