Yleistä kaukolämmöstä

Kaukolämpö on erityisesti kaupunkien ja taajamien lämmitysmuoto. Kaukolämpö voidaan asentaa niin uusiin kuin remontoitaviin taloihin. Laitteiston tilantarve on pieni, koska lämpökattilaa, piippua ja polttoainevarastoa ei tarvita.

Kaukolämpö sopii mihin tahansa rakennukseen – niin pientaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin, toimisto- ja palvelurakennuksiin kuin teollisuuteen. Laitteiden huolto- ja korjaustarve on vähäinen.

Kaukolämpö tehdään sähköä ja lämpöä tuottavissa voimalaitoksissa sekä lämpökeskuksissa. Laitokselta kuuma kaukolämpövesi johdetaan suljetussa lämpöverkossa maan alla asiakkaiden lämmönsiirtimiin ja takaisin.

Lämmönsiirtimissä kaukolämpövesi lämmittää kiinteistön lämmitysverkossa kiertävän veden sekä lämpimän käyttöveden. Kaukolämpövesi ja kiinteistön vesijärjestelmät eivät ole suoraan yhteydessä toisiinsa. Kaukolämpöverkon menolämpötilaa säädetään ulkoilman lämpötilan perusteella.

Kun asiakas liittyy kaukolämpöön, asiakkaan tiloihin asennetaan lämmönjakokeskus. Keskus on toimintavarma, eikä kaipaa juuri huoltotoimia. Pientaloissa keskus voi olla vähän tilaa vievä kaappiratkaisu.

Kaukolämmön käyttö- ja liittymismaksut vaihtelevat jonkin verran alueittain. Taustalla ovat paikalliset, kustannusrakenteeltaan erilaiset tuotanto- ja verkostorakenteet.

Ota yhteyttä!

Uudet liittymät ja tekninen neuvonta 05 885 111 (vaihde)
Asiakaspalvelu 05 885 1830 (muutot ja sopimusasiat)
Laskuasiat 02 2700 139 Lowell, kssenergia.fi@lowell.com

 

Pyydä tarjous kaukolämpöliittymästä.